home                                                                                                                                                                                                                                                                             
wie wij zijn... even voorstellen!

 

Blankhout in Tilburg
In 1990 startte Harry van den Berg aan de Bisschop Zwijsenstraat 41 in Tilburg een kleine winkel met blank houten meubelen, na eerder voor diverse fabriekswinkels te hebben gewerkt. Niet veel later kwamen er matrassen bij, een afdeling die heeft geresulteerd in de bedrijven bedopmaat.nl en hotelmatrassen.nl

Sinds 2004 zijn we met een 2e winkel begonnen, de veel grotere Blankhoutenwereld aan de Korvelseweg 213 in Tilburg. Vanaf april 2011 produceren we daarnaast matrassen voor de hotelbranche met ons eigen merk VandenBerg Exclusive. De productie van de matrassen is in die korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste activiteit van ons bedrijf.
De winkel aan de Korvelseweg is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

Vanaf 13 december 2014 - na afloop van het huidige huurcontract - keert Blankhoutenwereld weer terug naar de basis, ons knusse winkeltje in de Bisschop Zwijsenstraat, in afwachting van ontwikkelingen op meubelvastgoedgebied in Tilburg. Ondanks de kleinere oppervlakte (120m2 showroom en los daarvan grote magazijnen voor de opslag) is er dan toch heel veel te zien, door de ingenieuze showroomindeling.

Waarom is Blankhoutenwereld / de grenenstunter zoveel voordeliger dan de concurrentie? Hierom!
- eigen fabriek die in massa produceert, directe verkoop dus!
- wij verpakken onze meubels niet, behalve beter voor het milieu ook nog eens 6% goedkoper.
- geen 'overhead', dus geen duurbetaalde managers en directeuren.
- geen voorraad, alles wordt op bestelling gemaakt / samengesteld. Dit bespaart wederom ca. 10%!
- goedkope winkelpanden, goedkope TL-verlichting en een goedkope, doch schone 2e hands bestelbus.
- gezamenlijke inkoop van matrassen (scheelt ook weer enkele procenten) van topfabrikant Van Landschoot. Tot nu toe 100% tevreden klanten en een uitmuntende service van deze fabriek!
- veel lagere winstmarges, daarom hanteren wij ook vaste prijzen en geven wij geen kortingen.
- Bij 2-persoons matrassen leveren wij de matraskern en de matrastijk gescheiden aan. Hiermee wordt niet alleen bijna 70% plastic bespaard, maar ook Ä 4 kostprijs per matras!

Waarom vinden wij ons zelf beter dan de concurrentie? Hierom!
- omdat wij volledig achter onze producten staan en daarom op alle meubelen (m.u.v. stoelen) levenslang volledige garantie durven geven.
- omdat wij met puur natuurlijke producten werken, 100% spaanplaatvrij, formaldehydevrije houtverlijmingen.
- omdat onze matrassen volledig "cradle to cralde" geproduceerd worden, dus volledig recyclebaar. Geen gifcontainers, geen inferieure schuimen; alleen topklasse!
- omdat onze producten allemaal uit Nederland en (matrassen van Van Landschoot) BelgiŽ komen: goed voor onze werkgelegenheid, geld blijft binnen de regio.

- omdat wij een klein bedrijf zijn met slechts 2 werknemers, daardoor persoonlijk te werk kunnen gaan en het overzicht altijd behouden.
- omdat wij eerlijk advies geven op basis van uw wensen, zonder daarbij naar winstmarges e.d. te kijken.
- omdat wij bij klachten niet moeilijk doen, we lossen het gewoon op, zoals het hoort.
- omdat wij u bij problemen niet van het kastje naar de muur sturen. Wij verkopen het u, dus nemen wij de verantwoordelijkheid voor onze producten.
- omdat wij geen aanbetaling vragen (behalve bij speciale maten), u betaalt pas wanneer u de goederen in uw bezit krijgt. Dit vinden wij heel normaal en u loopt geen risico's.
- omdat wij geen snellere levertijden voorspiegelen dan normaal realiseerbaar is (menig concurrent doet dit wel om maar voor omzet te zorgen!)
- omdat wij (indien zo besteld) ZELF onze meubelen bezorgen en u voor de montage persoonlijk van tips voorzien.